REVIEW! REVIEW! REVIEW! 2

REVIEW! REVIEW! REVIEW!

BIG BANG - My Heaven (JP)
http://www.youtube.com/watch?v=Heq09no57r8

BIG BANG's nya JAPANSKA LÅT! :D :D :D :D OH YES FAN GIRL IS JUMPING UPP Å NER ÅL THA TIEM :D :D :D

3dje låten i koreanska Big Bang's japan-lansering, och det verkar ju gå bra! Det både syns och hörs att den är vinklad till en japansk målgrupp, vilket är både bra och dåligt. Killarna har växt upp, de är lite vuxnare, lite snyggare men saknar lite av den genuina kaxiga Big Bang attityden. Det underlättar visserligen för de i Japan där electropopig hiphop inte slagit igenom lika stort som i Sydkorea, men vi inbitna Big Bang-fans kommer att sakna det D:

Det förvånar mig inte att killarna klarar den japanska låttexten, det har de visat i tidigare låtar. Det jag saknar är återigen den kaxiga Big Bang-attityden som försvinner HELT i den här låttexten. Vad hände med DaeSungs ordvitsar, GDragons klockrena rap och TOP's visdomsord? Är detta en del av assimileringen till den japanska marknaden eller har dom verkligen förändrats? Vi hoppas på det förra...

Videon släpptes för en dryg vecka sen och har rullat på diverse japanska TV-stationer ett tag. Den är väldigt tidstypisk, lite urban boho romantik på det hela; en lagom snyggt sliten lägenhet med vitmålade betongväggar och en scen där GDragon springer på en vit sandstrand i mulet väder. Videon är väldigt fin, det måste jag säga, men det är inget man kommer komma ihåg, särskilt inte om man följer den japanska popvideo-vågen där ALLA band har mer eller mindre samma urban-boho stil.

Summa sumarum, en fin låt, defenitivt lyssningsbar men inget som kommer att rulla i mina hörlurar eller kommas ihåg i framtiden. Vi hoppas på att Big Bang slår igenom i Japan med samma attityd som de slog igenom med i Korea!REVIEW! REV IEW! REVIEW!

REVIEW! REV IEW! REVIEW!
W-INDS ft. GDragon - Rain is Falling
http://www.youtube.com/watch?v=2-VTT8pjHH0

BETYG:
<3 <3 <3


Japanska pojkbandet W-INDS tar hjälp av koreanska Big Bang's GDragon på deras nya mini-album. Låten "Rain is Falling" har allt som en asiatisk electro-poplåt ska ha; ett catchy backbeat, neonljus, lättdansade steg (och en dance-shot video) och ett inslag av rap någonstans i låten, i detta fall versen.

Låten har legat på Oricon Weekly's första plats och hänger ännu runt top 3. Det är en väldigt dansant och catchy låt, och kommer perfekt nu när allt man hör här är Eurovision-dängor och lol-house.

Som det musikaliska geni GDragon är så är hans insats i "Rain is Falling" extremt medioker. Man kan inte riktigt sätta fingret på om han vill vara ironisk eller om det är order från YG som är orsaken, men han kan helt klart MYCKET bättre *hint: SeungRi's Strong Baby*.

W-INDS har alltid varit något av ett b-band i det japanska pop-utbudet, och nu när koreanska DBSK och Big Bang erövrar allt större delar av marknaden så försvinner de lite i mängden. Det är kul att de vill synas på ett annat sätt, men produkten blir väldigt krystad och inte rolig alls.

BETYG:
<3 <3 <3

RSS 2.0